Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   O listă de fraude

O listă de fraude

Astăzi Ziarul de Gardă a fost informat despre mai multe fraude electorale care au fost înregistrate în diverse secţii de votare: agitaţie electorală făcută de membrii PCRM lângă secţiile de vot, afişe PCRM în preajma secţiilor, buletine de vot învelite în afişe cu agitaţie electorală, liste pline cu morţi şi transport special pentru alegătorii PCRM.

În satul Hârtopul Mic au fost puse la dispoziţia alegătorilor două microbuze pentru a ajunge mai uşor la secţiile de votare, pe când în satul Hârtopul Mare alegătorii nu au avut la dispoziţie nici un transport, nici măcar pentru a duce urna mobilă celor care se află în dificultate locomotorie. Cauza acestei favorizări pare a fi foarte simplă: în alegerile trecute Hârtopul Mic a votat masiv pentru comunişti, de acee au şi primit posibilitatea să meargă şi mai activ la vot. La Hârtopul Mare lumea nu prea votează pentru comunişti, de aceea oamenii au fost lăsaţi să meargă pe jos.

În oraşul Criuleni, la secţia de votare nr.1 buletinele de vot erau învelite în nişte pliante emise de Poşta Moldovei, pe care era scris cu culoare roşie: Alege nr.1

În satul Tocuz afişele PCRM se aflau încă în preajma secţiei de votare.

Lângă secţia de votare din satul Plopi-Ştiubei, un reprezentant al PCRM se ocupa cu agitţia electorală în plină zi de 29 iulie.

La Hârtopul Mre, secretarul Primăriei a găsit şi a eliminat din liste, înainte de ziua alegerilor, circa 40 de morţi veniţi în listele oferite de Ministerul Dezvoltării Informaţionale.

Mai multe persoane din Chişinău ne-au semnalat că listele au fost cu deficienţe, în unele apartamente fiind înregistrate persone străine, în altele – lipsind persoanele cu drept de vot.